Finländsk Hamletmonolog med i brittisk karantänsatsning

Elina Mustonen gör en Hamletmonolog med brittiska skådespelare. Bild: Jaakko Paarvala

Finländska musikern och skådespelaren Elina Mustonen är en av de utvalda som medverkar i The Guardians och Shakespeare's Globe-teaterns karantänmonologer.

För att fira William Shakespeares födelsedag den 23 april uppmanade den brittiska tidningen The Guardian tillsammans med teatern Shakespeare's Globe allmänheten att skicka in sina egna versioner av Shakespeares monologer från sina coronakarantäner.

Mer än 500 personer deltog med sina lockdowntolkningar av monologerna från Som ni vill ha det, Hamlet och Stormen. En del av dem klipptes ihop till tre helheter, Shakespeares födelsedag till ära.

En av de utvalda är den finländska musikern och skådespelaren Elina Mustonen, som dyker upp som Hamlet direkt efter skådespelaren Adrian Lester. I videon framträder också en rad andra Shakespeareskådespelare.

I höst är Elina Mustonen aktuell på Klockriketeatern med föreställningen Her Infinite Variety – Women of Shakespeare in Word and Music. Mustonen uppför sin musikföreställning i samband med Klockrikes internationella Shakespearesymposium i SFV-huset G18 i Helsingfors den 14 september.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning