Finländsk flopp i parsprinterna

Joni Mäki och Ristomatti Hakola lyckades inte i parsprinten. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

De blåvita lagen missade finalerna i Dresden.

Söndagens parsprint i Dresden bjöd inte på några finländska glädjebesked. På herrsidan lyckades varken Joni Mäki-Ristomatti Hakola eller Lauri Vuorinen-Verneri Suhonen ta sig till final.

Mäki och Hakola, som kom trea i den senaste parsprinten i världscupen, kom sexa medan Vuorinen-Suhonen fick nöja sig med en åttondeplats i heatet. Finländarnas tider räckte inte till en finalplats.

I damtävlingen kom Krista Pärmäkoski och Katri Lylynperä femma i sitt heat och missade likaså finalen. Jasmi Joensuu och Tiia Olkkonen kom nia.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning