Finländsk advokat betedde sig olämpligt och antydde om sexuella tjänster – nu säger advokatförbundet ifrån

Nio personer har anmält en manlig advokat i 60-årsåldern för olämpligt beteende och språkbruk samt misskötsel av arbetsuppgifter. Mannen har blivit utslängd ur Finlands Advokatförbund, rapporterar förbundet på onsdagen.

Det olämpliga beteendet har pågått både i arbetssituationer och på fritiden. Ilta-Sanomat skriver bland annat att mannen har föreslagit oralsex till en kvinna som han inte kände. Han ska därefter ha gett sitt visitkort till henne där det framgick att han är advokat.

Advokatförbundet skriver i ett pressmeddelande att mannen utesluts på grund av att han upprepade gånger har betett sig på ett sätt som inte motsvarar god advokatsed. Totalt har nio personer anmält honom för tio olika förseelser.

Han ska bland annat ha använt olämpligt språk i e-postkonversationer och på Facebook. Han har dessutom olämpligt och hotfullt kritiserat andra personer som företräder rättsväsendet.

I arbetet har han låtit bli att utföra en del uppgifter eller så har han gjort dem bristfälligt.

Finlands Advokatförbunds beslut har ännu inte vunnit laga kraft.

10 ljudböcker att sträcklyssna på i sommar

Semestern börjar och nu har du gott om tid att lyssna på en bra bok! Här är boktips för sommarens härligaste lyssningar valda av Storytel’s redaktörer. 20.6.2019 - 09.49