Finlands högsta bungytorn i Brunnsparken kollapsade

Hopptornets avbrutna bom låg i vattnet. Den märkvärdiga synen lockade många intresserade helsingforsare till olycksplatsen. Bild: Simone Åbacka

Ett bungyhopptorn i Brunnsparken som nyligen monterats gick av och föll i havet under fredagsmorgonen. Tornet var 150 meter högt.

Tidigt på fredag morgon gick bungyhopptornet av vid stommen och föll i havet. Anordningen ska ha brutits av på grund av den hårda vinden. Hopptornet hade rests veckan innan på fredagen. Bungytornet hann vara verksamt i ungefär en vecka och skulle stå kvar ända till början av augusti.

Markku Eklund på företaget Sky Breakers ansvarar för hopptornet i Brunnsparken. Han hade själv kommit till olycksplatsen för att granska skadorna och svara på frågor på fredagen. Man har vanligtvis monterat ner hopptornet varje kväll med att sänka bommen, men det gjordes inte på torsdagen. Orsaken till det är ännu oklart.

Eklund säger att han tror att ovädret på fredagsmorgonen är orsaken till att hopptornet fallit omkull. Han väntar nu på att den avbrutna delen ska lyftas ur vattnet, men vet inte direkt hur det ska gå till. Enligt honom var det inget fel på själva anordningen eller på hur den blivit monterad.

– Det kan bero på en blixt eller på åskvädret, men det vet jag inte säkert. Hopptornet står på säker mark och har inte heller vanskötts, säger Eklund.

Inga person- eller fastighetsskador skedde till följd av hopptornets fall.

Bild: Simone Åbacka

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning