Finlands fotografiska museum återvänder till Helsingfors centrum

Finlands fotografiska museum öppnar filial i köpcentret i anslutning till Hotel Kämp. Bild: Niklas Tallqvist

I sommar öppnar den nya filialen i Kämp-gallerians köpcentrum.

Finlands fotografiska museum utvidgar i sommar sin utställningsverksamhet i Kabelfabriken till Helsingfors centrum, då filialen K1 öppnar i Ilmarinens lokaler i Kämp-gallerians nedersta våning.

K1:s utställningar kommer att komplettera Kabelfabrikens utställningsverksamhet.

"Vi vill ge en stor publik fotografiska upplevelser", skriver museichefen Elina Heikka i ett pressmeddelande.

Tanken är att med centrumfilialen nå, förutom stadsbor, även inhemska och utländska resenärer och turister. I samma våning kommer även restaurang, kafé, bar och en museishop finnas.

För tillfället pågår ombyggnaden av Kämp-gallerians källarvåning. Nya K1 är tänkt att öppna för allmänheten den 16 juni.

Finlands fotografiska museum i Kabelfabriken är Europas äldsta fotomuseum. Det grundades 1969 och firade alltså 50 år i fjol. På sjuttiotalet verkade museet på Högbergsgatan 2, och i åttiotalets slut i Korvhusets sjunde våning. För tillfället ställer museet ut fotografen Vivian Maier.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning