Finlands första Pokékrock

Pokémon Go orsakar cykelkrock i Vanda. Bild: EPA/David Moir

Iltalehti skriver att det populära spelfenomenet Pokemon Go har orsakat en olycka i Dickursby i Vanda på tisdagen. En minderårig pojke krockade med en cyklande kvinna.

Enligt polisinrättningen i Östra Nyland inträffade en Pokémonrelaterad olycka i Dickursby i Vanda ungefär klockan halv sju på tisdag.

Två minderåriga pojkar cyklade förbi kyrkan i Dickursby med telefonerna i högsta hugg. De cyklade rakt ur buskaget mot en kvinna på cykel.

Kvinnan lyckades väja för den första pojken men krockade i den andra pojken. Kvinnan ramlade av sin cykel. Cykelns styrstång vreds, hennes smarttelefon slogs sönder mot asfalten och hennes byxor och matförpackningar gick sönder.

Efter kollisionen cyklade pojkarna vidare och ropade ursäktande efter sig. Efter att kvinnan skrek efter dem kom en av pojkarna tillbaka och tog kvinnans kontaktuppgifter och lovade höra av sig. På onsdag morgon hade inte någon ännu hört av sig till kvinnan.

Östnylands polis undrar om pojkarna ens vågat berätta om incidenten hemma. Polisen påminner att pojkarna trots sin unga ålder har en ersättningsskyldighet och ber personer som vet något om fallet ta kontakt till lahipoliisit.ita-uusimaa@poliisi.fi

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03