Finlandiahuset blir enormt mediecenter under presidentmötet i Helsingfors

Mediacentret i Finlandiahuset byggs så att 2 000 journalister får plats, men om det kniper får man in ännu fler.Bild: Lehtikuva/Mikko Stig

Tvåtusen journalister ska få tillgång till el, nät och Yles direktsändning i Finlandiahuset när Donald Trump möter Vladimir Putin i Helsingfors.

Platsen för presidenternas möte den 16 juli har ännu inte klarnat, men Iltalehti skriver att Finlandiahuset kommer att ställas till förfogande för journalisterna. Utrikesministeriet meddelade på onsdagen att Finlandiahuset kommer göras om till ett enormt mediecenter.

Utrikesministeriet förbereder sig för att ta emot 2 000 journalister, det är möjligt för journalister att ackreditera sig fram till nästa onsdag och då kommer den exakta mängden journalister att klarna.

Enligt Iltalehti användes Finlandiahuset också som presscenter år 1990 då USA:s president George H. W. Bush mötte Sovjetunionens Mihail Gorbatjov.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22