Finländarna tror hårt på egna bidraget i Eurovisionen

Bild: Eurovision.tv

Nästa vecka avgörs Eurovisionen i Rotterdam. Och vi verkar tro hårt på vårt eget bidrag. Så hårt att vi satsar en hel del pengar på det, meddelar spelföretaget Betsson, som skulle förlora en hel del pengar om Finland går och vinner alltihop.

Kan Finland vinna Eurovision Song Contest i år? Ja, åtminstone verkar vi tro det. Eller i alla fall de som håller på med betting och vadslagning.

Det meddelar spelföretaget Betsson i ett pressmeddelande. Oddsanalytikern Mattias Wennerkvist är aningen förvånad över finländarnas starka tro på det egna bidraget.

– Finländarna ligger tvåa bland de länder som spelat mest på Finland som segrare på Betsson, och det är höga insatser som gäller. Det är väldigt anmärkningsvärt, säger Wennerkvist.

Tron på Blind Channel och låten Dark Side är stark, men inte blind.

– De märks att Eurovisionen följs flitigt i Finland och att folk är insatta. Finländarna har nog koll på de andra bidragen också.

Mest tror vi på Malta – som är en av favoriterna inför tävlingen som går av stapeln nästa vecka.

Den största favoriten – enligt Betsson och andra vadslagningsbolag – är ändå Frankrike. Deras bidrag har ett odds på 4,25 på Betsson.

Finlands odds är 30 gånger pengarna för tillfället, vilket betyder att Betsson skulle lida en ordentlig förlust om Blind Channel tar hem hela kalaset.

Frankrike 4.25

Malta 4.75

Schweiz 6.00

Italien 7.50

Island 8.00

Bulgarien 13.00

Finland 30.00

Cypern 30.00

Ukraina 30.00

Sverige 35.00

Litauen 35.00

Källa: Betsson

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Skräddarsytt drömhem uppfyllde alla önskemål och höll budgeten

Mer läsning