Finländarna hittar VM-formen – Hakala poängbäst i kvartsfinalerna i SDHL

Sanni Hakala Bild: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Landslagsforwarden Sanni Hakala har varit glödhet i SDHL-slutspelet.

Med en dryg månad till VM i Kanada ser de finländska landslagsspelarna ut att vara på väg att toppa formen. Luleå, med hela sex finländare i truppen, har fått fart på sitt spel efter en något trög start på säsongen. De regerande svenska mästarna vann 14 av sina 15 sista matcher i grundserien och körde över Linköping i kvartsfinalerna.

Segersiffrorna skrevs 7–0 och 5–1 då Luleå säkrade sin plats i semifinalerna. Finländska landslagsstjärnorna Michelle Karvinen (2+1), Jenni Hiirikoski (2+1), Petra Nieminen (2+0), Noora Tulus (1+1) och Ronja Savolainen (1+0) bidrog starkt till lagets avancemang.

Men det är inte Luleås stjärnor som imponerat mest i slutspelet hittills. Sanni Hakala var glödhet då hennes HV71 fortsatte sitt imponerande segertåg. HV71 tog hem segern i grundserien i suverän stil och visade i kvartsfinalerna mot Leksand att formen inte precis blivit sämre.

Efter 9–1 och 7–1 är Hakalas lag klart för semifinal mot Djurgården. Hakala stod för 2+3 i den första matchen och 2+1 i den andra och toppar poängligan i SDHL:s slutspel efter kvartsfinalerna. Hakala har 4+408 och jagas närmast av Brynässpelaren Katerina Mrazova. Karvinen är nästbästa blåvita spelare på niondeplats.

Se4mifinalerna inleds på onsdag.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Finland behöver Östersjön – vi kan och ska ännu rädda den

Mer läsning