Finländarna bommade bort sig på medeldistans

Fredric Portin var 32:a i dag. Arkivbild. Bild: Lehtikuva/Handout/Kimmo Hirvonen

De tre finländska herrarna hade en biroll när medeldistans avgjordes i VM i orientering i Vitipalu i Estland.

Bäst av dem var Olli-Markus Taivainen, som kom på delad 25:e plats. VM-debutanten Olli Ojanaho kom 27:a och Fredric Portin 32:a.

Alla tre gjorde en stor bom under loppet.

– Jag förstörde ett års arbete på sjunde kontrollen, där jag gjorde en tre minuters krok. Jag har varit besviken i VM i åtta år. Kul att jag ens känner något. Det vittnar om att jag lever, sade Taivainen.

Ojanahos stora bom kom på femte kontrollen. Han tyckte att han inte är tillräckligt skicklig för skogarna i Vitipalu. Portins tävling gick åt skogen ungefär på samma ställe.

– En fullständig katastrof när man ser på orienteringen. Allt gick bra ända till femman. Det var ett verkligen täckt parti, jag var fem meter från kontrollen. Jag såg den inte så jag trodde att jag var på fel ställe, sade en bestört Portin.

Chefstränaren Petteri Kähäri var också uppbragt.

– Det var ännu mer täckt här än i modellterrängen som vi tränat mycket i. Vi antog att vi så att säga kunde terrängen. VM-nerverna är säkert en delorsak till att man inte i alla lägen har tålamod att vara så ödmjuk som man borde, sade Kähäri.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46