Finländarna äter 40 miljoner kilogram köttfärs per år

Bild: HBL-arkiv

Köttfärssås, köttbullar, makaronilåda. Bekant på tallriken? Inte konstigt, finländarna äter omkring 40 miljoner kilo köttfärs varje år.

Mer än hälften av det röda kött som äts i Finland varje år är köttfärs. Hyllorna i butiken dignar av olika former av färs och nya former introduceras allt som oftast. Just nu gillar finländarna speciellt blandfärs, skriver köttproducenten HK Scan i ett pressmeddelande.

– Konsumenten gillar köttfärs med låg fetthalt och efterfrågan stiger. Köttfärs i sig är uppskattat för att det är lätt att tillreda och kan användas i väldigt många rätter. När det gäller nötfärs är det främst smaken som finländarna uppskattar, säger Anne Terimo, bolagets marknadsförings och kategorichef.

Också broilerkött är mäkta populärt. Här är det främst den låga fetthalten och höga proteinhalten som tilltalar konsumenten. I broilerkött finns ungefär 4 procent fett.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46