Finländare vann 60 miljoner kronor på onlinespel – näst största vinsten i spelets historia

Bild: Mostphotos

Det blev jackpott för den finländare som kammade hem 6 miljoner euro i ett klassiskt onlinespel häromveckan – den näst största jackpotten i spelets historia.

HBL har fått kontakt med vinnaren via det svenska spelbolaget som berättar att mannen gjort en liten insats på 50 kronor när han helt plötsligt ramlade över storvinsten som visade sig vara en jackpott på över 60 miljoner kronor (6 miljoner euro).

Mannen hade precis kommit hem från ett nattskift på söndagsmorgonen.

– Eftersom jag inte kände mig speciellt trött bestämde jag mig för att göra en liten insättning. När jag såg vinsten sprang jag och väckte min flickvän och tände alla lampor som fanns hemma ... varenda en! berättar han.

Hur kändes det?

– Det kändes fantastiskt, men något jag fortfarande inte riktigt smält ordentligt.

Har du redan hunnit unna dig något trevligt för pengarna?

– Jag har bara spenderat mycket små belopp men inte riktigt något stort ännu. Det är coolt med pengar, men det är inte allt. Jag tänker nog köpa mitt eget hus och ett par bra bilar. Men först ska jag hjälpa vänner och familj och de som har ett större behov av pengar just nu, och sen njuta av det som blir över till mig. Och självklart kommer jag gå tillbaka till jobbet, säger vinnaren som vill förbli anonym.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Axxell tänker som morgondagens jordbrukare – satsar på samarbete

Mer läsning