Finländare blev världsmästare i drinkblandning

Olika drinkar uppställda på rad – Sillanpääs vinnarbidrag syns inte på bilden.Bild: Mostphotos.com

Turun Sanomat skriver att den finländska bartendern Markus Sillanpää har vunnit VM-guld i drinkblandning i Tokyo.

Den trefaldiga vinnaren av de finländska mästerskapen i drinkblandning, Markus Sillanpää, har tagit hem guld i världsmästerskapstävlingen som hölls i Tokyo på torsdag. Sillanpää är den fjärde finländska världsmästaren i drinkblandning.

– All stress försvann när jag hörde resultaten. Först kunde jag inte tro det. Bra att benen inte gav efter, meddelar Sillanpää om stämningen i Tokyo.

Sillanpää tävlade i serien för efterrättsdrinkar med en drink som ska smaka som en sachertårta.

– Det är helheten som avgör. Drinken måste smaka gott, men endast smak räcker inte för seger. Tekniken måste vara i skick, drinken måste dofta gott, dekorationen måste passa drinken. Färgen och smaken måste också vara i samspel, analyserade Sillanpää innan tävlingen inleddes.

– Allt hänger på de små detaljerna. Minsta lilla fel kan avgöra hela tävlingen. Egentligen begår alla misstag. Det är vinnaren som har begått minst misstag.

De olika seriernas vinnare möts i en så kallad superfinal. Finländska Greta Grönholm tog hem priset i superfinalen 2013 med sin drink My Green Summer.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33