Finländare beställer fotografier av Sauli Niinistö

När Sauli Niinistö deltog i invigningen av fotbollsturneringen Hesa cup den 10 juli i somras passade en handfull fotbollsflickor i HooGees Pikkupandat-lag från Esbo på att posera tillsammans med presidenten.Bild: Petra Miettinen

Husdjur, barn och vacker natur är traditionella favoritmotiv då finländare beställer papperskopior av sina digitala bilder. Nu har ett nytt motiv klättrat upp på den här topplistan – foton på återvalda presidenten Sauli Niinistö.

– Många finländare har fotograferat sig själv tillsammans med president Sauli Niinistö under valturnén, landskapsbesök och torgmöten. Dessa bilder upplevs som så värdefulla att man inte vill gömma dem i mobilen, utan beställer en förstoring att hänga på väggen. Vi har också fått beställningar på Sali-pussel, säger marknadsföringschef Päivi Pietarinen på fotoföretaget Ifolor.

Parallellt med fototavlor och planscher av hundar och katter har fotoföretaget noterat en ökning av högklassiga naturbilder, speciellt av landskap som avbildar tystnad och stillhet.

– Kvaliteten på de naturbilder som finländarna skickar in och beställer som tavlor har blivit märkbart bättre. Ibland är motiven så vackra att vi kippar efter andan. Människor som inte har möjlighet att dagligen gå i skogen vill tydligen ha en bild av den hängande på väggen därhemma, berättar Pietarinen.