Saara Aalto tog sig till final

Bild: Markku Ulander

Det gick vägen! Finlands Saara Aalto med låten Monsters var ett av de tio bidragen som gick vidare i tisdagskvällens semifinal i Eurovision Song Contest.

Saara Aalto placerade sig bland de tio bidrag som fick mest röster i den första semifinalen i ESC. Finland var senast i final 2014.

LÄS OCKSÅ: Saara Aalto skrek av glädje: Det var härligt att se så många händer i publiken

– Det känns helt otroligt att vara kvar i tävlingen! Jag är glad över att budskapet i Monsters gick hem hos dem som röstade ute i Europa. Jag kan knappt vänta på att få uppträda med låten igen på lördag, jublar Saara Aalto.

– En plats i finalen var vårt första delmål och det känns skönt att vi fixade det. Nu ska vi återhämta oss och sedan är det fullt ös igen på lördag, säger Yle-producenten Anssi Autio.

Klara finalister i ESC:

Österrike – Cesár Sampson: "Nobody but you"

Estland – Elina Nechayeva: "La forza"

Cypern – Eleni Foureira: "Fuego"

Litauen – leva Zasimauskaitė: "When we're old"

Israel – Netta Barzilai: "Toy"

Tjeckien – Mikolas Josef: "Lie to me"

Bulgarien – Equinox: "Bones"

Albanien – Eugent Bushpepa: "Mall"

Finland – Saara Aalto: "Monsters"

Irland – Ryan O'Shaughnessy: "Together"

HBL–YLE–TT

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning