Finland vände 1-4 till 5-4 mot Sverige

Bild: TT/Rikard Bäckman/Bandypuls.se

Sverige förlorade oväntat den första matchen i bandyns fyrnationsturnering i Rättvik.Efter 90 minuter av okoncentration stod Finland som segrare med 5–4.– Vi har oss själva att skylla, säger Sveriges förbundskapten Svenne Olsson.

Efter svensk ledning med 2–0 i halvtid och 4–1 efter drygt 50 minuters spel kunde Finland komma tillbaka och med sista skottet sätta dit segermålet. Eller komma tillbaka, Sverige gav bort det lilla initiativ laget hade och de blåvita kunde bara tacka och ta emot.

– Vi går upp till ledning 4–1 och spelar därefter lite osynkat med korta anfall. Vi siktar på att göra 5–1 och 6–1, men bjuder i stället in Finland i matchen och de tar chansen, säger förbundskapten Svenne Olsson till svenskbandy.se.

Avgjorde i slutsekunderna

Det svenska laget spelade lojt och utan koncentration och matchen kan bäst beskrivas som slarvig. Blågult spelade bort sig självt från många chanser och bjöd med sin bleka inställning Finland på många lägen. Under de sista fem minuterna hade Finland flera chanser att avgöra och när laget tvingade till sig en hörna med fem sekunder kvar kunde Sirius Jimi Heinonen sätta matchens sista mål.

I stället för skönspel fick Sverige förlita sig på de fasta situationerna – två av målen kom på straff och två på hörna. Christoffer Edlunds två straffmål borde ha varit fyra, men han missade två straffslag.

– Vi har en straff som tar i ribbans underkant och i stället för mål kan Finland ställa om på oss. Vi har oss själva att skylla. Från ledningen med 4–1 ska vi kunna göra det bättre, säger Svenne Olsson.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning