Finland utmanar Polen i EM

Tuomas Sammelvuo har förberett det finländska volleybollslandslaget inför drabbningen mot Polen. Bild: Vesa Moilanen / Lehtikuva

I kväll fortsätter Finlands matcher i volleyboll-EM då landslaget ställs mot värdnationen Polen. Finland inledde turneringen med en 3–2 seger mot Estland medan Polen förlorade mot Serbien med 0–3.

Det innebär ett intressant utgångsläge inför kvällens möte. Polen är regerande världsmästare så förlusten inför hemmafansen var definitivt inte den inledning man siktat på. Men mot Finland är Polen ändå solklar favorit, bland annat därför att polackerna vunnit de fem senaste gångerna lagen mötts.

– Det är ett uppretat Polen som vi möter. Spelarna har säkert fått höra om matchen mot Serbien då de inte vann ett enda set. Men det påverkar inte oss på något vis, säger landslagstränaren Tuomas Sammelvuo.

Laget bärs fram av över 3 000 supportrar som rest från Finland till Polen.

Finlands första match var tudelad. Efter att ha vunnit de två första seten tog Estland de två följande. I femte set lyckades Finland höja nivån igen i de avgörande bollarna.

– Det vi måste lära oss av den matchen är att hålla ihop vårt spel så bra som möjligt. Vi måste fokusera på varje boll.

Kvällens match börjar klockan 21.30 finsk tid.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning