Finland utan Rönnberg i ödesmatchen i EM-kvalet

Nico Rönnberg kan inte spela i torsdagens kvalmatch. Bild: KSF Media Arkiv / Thomas Sundström

Finland tvingas klara sig utan sin största stjärna då laget möter Bosnien-Hercegovina i EM-kvalet.

Finlands herrlandslag råkade ut för ett enormt bakslag inför EM-kvalmatchen mot Bosnien-Hercegovina. Lagets största stjärna Nico Rönnberg tvingas stå över matchen på grund av en skada han ådrog sig under landslagsträningarna inför matchen.

Finland är piskat att vinna torsdagens match för att ha chansen att ta sig till EM-slutspelet 2020. Sedan Kaj Kekki tog över som landslagstränare sommaren 2015 har allt fokus varit på det pågående EM-kvalet. Laget inledde kvalet med att förlora både mot Tjeckien och Vitryssland i höstas.

Också i höstens matcher saknades Rönnberg på grund av skada. Rönnberg tog hem segern i skytteligan i gruppspelet i Champions League är både landslagets och Cocks viktigaste spelare.

Finland ligger sist i kvalgrupp 5 på noll poäng. Tjeckien och Vitryssland är etta och tvåa på fyra poäng och torsdagens motståndare Bosnien-Hercegovina trea på två poäng. De två främsta i grupperna plus de fyra bästa treorna (i åtta grupper) avancerar till EM-slutspelet. Om Finland förlorar hemmamatchen mot Bosnien-Hercegovina förlorar man också med största sannolikhet chanserna att knipa tredjeplatsen i gruppen.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Är du vuxen och vill bli närvårdare? Studiestart i mars 2020! Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning