Finland tog noll pris på spelmässa

Bild: Ultra Ultra demobild

Danmark kommer med årets nordiska videospel. Finland tog som stornation inga pris på Nordic Game.

Vid det årliga nordiska stormötet för videospel, Nordic Game i Malmö tog Danmark i år med Echo hem det mesta i tävlingen om bästa videospel. Spelet har designats av nybörjarstudion Ultra Ultra i Köpenhamn.

I övrigt gick fyra pris till Sverige, av vilka tre till Little Nightmares från Tarsier-studion. Ytterligare ett pris gick till Island.

Echo är ett rymd- och planetäventyr där spelet lär sig spelarens egen taktik och motståndarfigurerna i spelet börjar tillämpa den i ett palats där väggarna tänker. Spelet med blonda rymdhjälten En som huvudperson fick pris som bästa spel samt för bästa debut och bästa speldesign.

Finland tävlade i finalen med Kajanaföretaget Rustos spel Drunk-Fu och med Nex Machina designat av Housemarque från Helsingfors. Stora finländska företag som Rovio eller Supercell deltog inte.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00