Finland tog ännu ett VM-guld

Amanda Kotaja har vunnit totalt tre VM-guld. Bild: Tommi Anttonen/Lehtikuva

Amanda Kotaja försvarade sitt VM-guld på 100 m i parafriidrotts-VM.

Finland tog sitt tredje guld i parafriidrotts-VM i Dubai, då Kotaja körde hem en överlägsen seger på 100 m rullstol i kategorin T54. Bara ett par timmar tidigare vann Leo-Pekka Tähti sitt fjärde VM-guld i samma kategori som Kotaja.

Kotaja var jämnheten själv då hon vann sitt andra raka VM-guld på sträckan Hon var snabbast i försöken med nya VM-rekordet 16,00 och klockades för exakt samma tid i finalheatet. Hon var 0,23 sekunder snabbare än tvåan Zhou Zhaoqian, Kina, och 0,42 sekunder snabbare än Cheri Madsen, USA.

– Jag var nervös inför finalen, men samtidigt lugn och självsäker. Efter semifinalen visste jag att jag är i bra form, säger Kotaja.

– Jag har alltid varit snabb i starten, men nu, då jag fått ett par vevar som passar perfekt, har min toppfart också blivit bättre.

Finland har tre VM-guld efter två dagar i Dubai. Under torsdagen vann Toni Piispanen 100 m i kategorin T51.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning