Finland sist i EHT-turneringen trots seger över Sverige

Juhani Tyrväinen gör Finlands första mål i matchen mot Sverige. Bild: Lehtikuva-AFP/Jonas Ekstromer

Landslagstränaren Jukka Jalonen har en hel del att fundera på efter helgens EHT-turnering där lejonen inte kom upp till sin rätta nivå i en enda match.

Lejonen stod inte för någon toppinsats då den svenska Euro Hockey Tour-turneringen avslutades på söndagen med match mot Sverige.

Efter att ha vänt underläge 1–2 till ledning 4–2 tappade lejonen sin ledning under matchens sista tio minuter då Tre Kronor nätade två gånger.

Juhani Tyrväinen och Oliwer Kaski såg ändå till slut till att det blev finländsk seger i matchen då de nätade i straffläggningen.

Tyrväinen stod också för lagets första mål i matchen. Niko Ojaniemi sköt två mål i matchen medan Eemeli Suomi gjorde ett mål.

Veini Vehviläinen räddade 17 skott i segermatchen.

Trots segern i den sista matchen slutade Finland sist i turneringen. Tjeckien tog hem segern före Ryssland och Sverige.

Sverige–Finland 4-5 (1-0, 1-2, 2-2, 0–0, 0–1)

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning