Finland och Tyskland övar minröjning i Finska viken

Marinen övar minröjning tillsammans med tyska soldater denna vecka. Bild: Linnea de la Chapelle/SPT

De marina stridskrafterna från Finland och Tyskland ordnar gemensam utbildning för sina soldater på Finska viken denna vecka.

Utbildningen tar bland annat sikte på olika sätt att effektivera minröjningen i det nationella försvaret. Dykare som är specialiserade på minröjning deltar i utbildningen, uppger Marinen i ett pressmeddelande.

Det finska minröjningsfartyget Vahterpää och det tyska stridsfartyget FGS Rottweil utgör baser för veckans utbildning. Ledningen för den finska kustflottan och kustbrigadens dykarskola har centrala roller i den finsk-tyska övningen.

Det tyska dykningsfartyget FGS Rottweil angör kajen på Skatudden i Helsingfors efter fullgjord utbildning på fredagen.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning