Finland möter Schweiz klockan 21.15 på torsdag– här är kvartsfinalernas tidtabell

Finland spelar den sena kavrtsfinalen i Herning på torsdag. Bild: Lehtikuva / Martti Kainulainen

Lejonens kvartsfinal mot Schweiz i VM i Danmark spelas klockan 21.15 på torsdag kväll.

Internationella ishockeyförbundet publicerade tidtabellen för kvartsfinalerna i VM en kort stund efter att gruppspelet i Herning och Köpenhamn var avslutat.

Värdnationen Danmark blev utslagen efter att laget förlorade med 0–1 mot Lettland i den sena matchen i Finlands grupp medan Sverige tog hem segern i den andra gruppen genom att slå Ryssland med 3–1 i gruppfinalen i Köpenhamn.

Det betyder att kvartsfinalparen och tidtabellen ser ut så här:

Kl. 17.15 Köpenhamn: Ryssland–Kanada

Kl. 17. 15 Herning: USA–Tjeckien

Kl. 21.15 Köpenhamn: Sverige–Lettland

Kl. 21.15 Herning: Finland–Schweiz

Semifinalerna spelas enligt följande:

Finland/Schweiz–Ryssland/Kanada

Sverige/Lettland–USA/Tjeckien

Kvartsfinalernas verkliga godbit är matchen mellan Ryssland och Kanada. Lagen har en lång historia och en stundtals blodig rivalitet och då de två jättarna möts redan i kvartsfinal lär det bli ett laddat möte. Kanadas spel har hostat något i turneringen hittills och inte heller Ryssland har gått från klarhet till klarhet.

Finland och Sverige har det på förhand sett lättaste motståndet i kvartsfinalerna då lagen ställs mot Schweiz respektive Lettland. Det skulle vara en rätt stor överraskning om inte de kära grannländerna tog sig till semifinal på torsdag kväll.

Matchen mellan USA och Tjeckien kan också bli en intressant historia. USA imponerade mycket i gruppspelet och inkasserade sin enda förlust i den sista matchen mot Finland. Det kan fungera som lämplig tändvätska inför mötet med ett Tjeckien som har en stigande formkurva i VM och som slog Ryssland i gruppspelet.

Finlands matcher kan ses med svenskt referat av HBL:s Niclas Lönnqvist på MTV3.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46