En sådan jätteskräll – Lejonen till VM-final!

Vild glädje! På söndag kväll spelar lejonen VM-final. Bild: Jussi Nukari/Lehtikuva

Här hittar du vår liverapportering från matchen – och de svenska gratulationerna.

Finland är klart för VM-final. Detta efter en hisnande tillställning i semifinalen i Bratislava. Efter 50 spelade minuter stod matchen ännu 0–0 men sedan slog Lejonen till. Matchvinnare blev lagkaptenen Marko Anttila som slog in en retur mellan benen på Andreij Vasilevskij.

Ryssarna jagade ursinnigt en kvittering men förgäves. Det finländska försvaret med storspelande Kevin Lankinen som sista lås höll tätt. Slutsiffrorna blev 1–0 och därmed fullbordades en av alla tiders finländska ishockeybragder.

På söndag kväll spelar Finland om VM-guld mot antingen Kanada eller Tjeckien.

Här några svenska gratulationer:

HBL:s liverapportering under lördagskvällen:

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning