Finland köper skyddsutrustning för 100 miljoner – ministeriet vill se inhemsk utrustning

Social- och hälsovårdsministeriets anskaffningsförslag gäller kirurgiska mun- och nässkydd, andningsskydd, nitrilhandskar, skyddsrockar och skyddsförkläden. Bild: Sofia Westerholm/SPT

För att trygga starten för den inhemska produktionen uppmanar Social- och hälsovårdsministeriet nu Försörjningsberedskapscentralen att beställa skyddsutrustning även av inhemska producenter.

Social- och hälsovårdsministeriet meddelar att ett anskaffningsförslag på skyddsutrustning värd sammanlagt 100 miljoner euro har gjorts till Försörjningsberedskapscentralen. Anskaffningen ska förbereda Finland på en utdragen coronaepidemi.

För att trygga att Finlands egen produktion av skyddsutrustning kommer i gång föreslår ministeriet att utrustningen beställs även av inhemska producenter.

Anskaffningsförslaget gäller kirurgiska mun- och nässkydd, andningsskydd, nitrilhandskar, skyddsrockar och skyddsförkläden.

Beställningarna är tänkta att genomföras under juni–augusti och skyddsutrustningen ska förvaras vid Försörjningsberedskapscentralen.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning