Finland i mål som femma i stafetten – chanserna försvann i backhoppningen

Ilkka Herola åkte starkt på den tredje sträckan, men chanserna att blanda sig i tätstriden hade försvunnit för länge sedan. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Det gick precis som tidigare i VM för Finlands lag i nordisk kombination. Medaljchanserna i stafetten var borta efter backhoppningen.

Den finländska kvartetten misslyckades i förmiddagens backmoment. Arttu Mäkiaho, Leevi Mutru, Ilkka Herola och Eero Hirvonen var sjua och avståndet till täten var över två minuter.

Finländarna har sin styrka i skidspåret, men en så stor marginal är omöjlig att plocka in. De gjorde det man kunde kräva – passerade Polen och Frankrike.

Ankaret Hirvonen gick i mål som femte man.

– Det hängde åter en gång på backhoppningen. Vi åkte bra och man kan väl säga att vi vann jumbofinalen, säger Herola till Yle.

Herola gjorde den bästa insatsen i Seefeld när han slutade femma i en av de individuella tävlingarna.

– Jag gjorde mina bästa hopp i tävlingarna, men nivån är inte så hög. Det gick inte klockrent, men man kan inte göra stora förändringar på ett par veckor.

Medaljstriden blev ett tjuv- och rackarspel mellan Norge, Tyskland och Österrike. Jarl Magnus Riiber såg till att Norge tog guld.

Det här var Norges tolfte guld i Seefeld. Totalt har det blivit tjugotvå norska medaljer i VM.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning