Finland gör upp om kvartsfinalplats med Bulgarien

Bild: Vesa Moilanen / Lehtikuva

"En fin belöning för bra jobb av laget", säger chefstränaren Tuomas Sammelvuo.

Volleybollherrarna har vilodag i EM-turneringen i Polen i dag. Finlands nästa match är i Krakow på onsdag och då står Bulgarien för motståndet. Insatsen i matchen är en plats bland de åtta bästa, det vill säga kvartsfinal.

– Vi har nu gjort två matcher mot stora lag och nu ställs vi mot ett tredje, Bulgarien. Det är en fin belöning för bra jobb av laget, säger chefstränaren Tuomas Sammelvuo.

Finland förlorade i gruppspelet mot grenens stornationer Polen och Serbien utan att kunna vinna ett enda set. Däremot blev det seger mot Estland med 3–2, och Polen säkrade Finlands avancemang till slutspelet genom att besegra Estland med 3–0 på måndagskvällen. Med en seger hade Estland passerat Finland i tabellen och gått vidare.

– Resan fortsätter och vi är stolta över att den fortsätter. Segern över Estland visade sig bli mycket värdefull, säger Sammelvuo.

Skapa din framtid vid Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novia är en studerande- och arbetslivsnära entreprenörsmässig högskola med högklassig utbildning på fyra orter: Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Novia har ca 4000 studerande, och vi tog pulsen på några av dem. 19.3.2020 - 15.23

Mer läsning