Lindgren efter kvalförlusten: Vi måste bli mer aggressiva

Nya landslagstränaren Ola Lindgren anser inte att förlusten var någon större katastrof. Bild: Thomas Sundström

Finland förlorade mot Israel i premiären i VM-kvalet.

Herrlandslaget förlorade med siffrorna 32-33 borta mot Israel, efter en svår första halvlek.

– Vi får jaga hela matchen vilket är tungt. Det positiva är att vi krigar på i 60 minuter och med lite bättre flyt kunde vi ha fått med oss en poäng, säger Lindgren enligt Yle Sporten.

På söndag möter Finland Cypern i Riihimäki. Cypern förlorade stort mot Grekland i sin första kvalmatch.

– Spelarna gav inte upp utan gav det en chans hela vägen. Vi måste komma ihåg att slutresultatet är det viktigaste. En uddamålsförlust är inte någon katastrof då målskillnaden i inbördesmatcherna avgör om vi landar på lika poäng, säger han till Yle Sporten.

Finland tappade tidigt terräng och låg som värst under med sju bollar i första halvlek.

– Det blev många tekniska fel av oss och enkla missar. Vi stod stilla och gav bort bollarna, säger Lindgren i ett pressmeddelande.

Israel ryckte loss rejält i mitten av andra halvlek. Finland jobbade sig tillbaka in i matchen och kom verkligt nära på slutet.

– Utan en mörk sekvens i den andra halvleken kunde vi ha fått med oss något i poängväg. Men jag är stolt över spelarnas attityd, säger landslagstränaren i pressmeddelandet.

Cypern på söndag är en match Finland måste vinna.

– Då ska vi se till att vara mer aggressiva i försvarsspelet. Vi var för snälla mot Israel. Det håller inte på den här nivån, säger Lindgren i pressmeddelandet från förbundet.

Lindgren och hans stab använder dagarna mellan matcherna effektivt.

– Varje träning måste göras gällande. Vi måste maximera vår tid tillsammans.

Artikeln rättad och preciserad 30.10 kl. 13.56 med korrekta hänvisningar till citatens ursprung.

Finland: Max Granlund 8, Nico Rönnberg 7, Benjamin Helander 5, Teemu Tamminen 3, Fredrik Forss 2, Richard Sundberg 2, Roni Syrjälä 2, Miro Koljonen 1, Ian Martin 1, Robin Sjöman 1.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 4.11.2019 - 00.00

Mer läsning