Lindgren efter kvalförlusten: Vi måste bli mer aggressiva

Nya landslagstränaren Ola Lindgren anser inte att förlusten var någon större katastrof. Bild: Thomas Sundström

Finland förlorade mot Israel i premiären i VM-kvalet.

Herrlandslaget förlorade med siffrorna 32-33 borta mot Israel, efter en svår första halvlek.

– Vi får jaga hela matchen vilket är tungt. Det positiva är att vi krigar på i 60 minuter och med lite bättre flyt kunde vi ha fått med oss en poäng, säger Lindgren enligt Yle Sporten.

På söndag möter Finland Cypern i Riihimäki. Cypern förlorade stort mot Grekland i sin första kvalmatch.

– Spelarna gav inte upp utan gav det en chans hela vägen. Vi måste komma ihåg att slutresultatet är det viktigaste. En uddamålsförlust är inte någon katastrof då målskillnaden i inbördesmatcherna avgör om vi landar på lika poäng, säger han till Yle Sporten.

Finland tappade tidigt terräng och låg som värst under med sju bollar i första halvlek.

– Det blev många tekniska fel av oss och enkla missar. Vi stod stilla och gav bort bollarna, säger Lindgren i ett pressmeddelande.

Israel ryckte loss rejält i mitten av andra halvlek. Finland jobbade sig tillbaka in i matchen och kom verkligt nära på slutet.

– Utan en mörk sekvens i den andra halvleken kunde vi ha fått med oss något i poängväg. Men jag är stolt över spelarnas attityd, säger landslagstränaren i pressmeddelandet.

Cypern på söndag är en match Finland måste vinna.

– Då ska vi se till att vara mer aggressiva i försvarsspelet. Vi var för snälla mot Israel. Det håller inte på den här nivån, säger Lindgren i pressmeddelandet från förbundet.

Lindgren och hans stab använder dagarna mellan matcherna effektivt.

– Varje träning måste göras gällande. Vi måste maximera vår tid tillsammans.

Artikeln rättad och preciserad 30.10 kl. 13.56 med korrekta hänvisningar till citatens ursprung.

Finland: Max Granlund 8, Nico Rönnberg 7, Benjamin Helander 5, Teemu Tamminen 3, Fredrik Forss 2, Richard Sundberg 2, Roni Syrjälä 2, Miro Koljonen 1, Ian Martin 1, Robin Sjöman 1.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning