Finland förbereder sig på global uppvärmning i de arktiska områdena

Det räcker inte att motverka den globala uppvärmningen, vi måste förbereda oss för konsekvenserna, enligt Jord- och skogsbruksministeriet.

Klimatförändringen påverkar de arktiska områdena kraftigare än på andra håll och förändringarna kan vara väldigt snabba, skriver Jord- och skogsbruksministeriet i ett pressmeddelande. Enligt ministeriet är det minst lika viktigt att förbereda sig på konsekvenserna som att motverka uppvärmningen.

På Arctic Resilience-forumet på måndagen och tisdagen diskuterades lösningar på hur de arktiska områdena kan skyddas mot klimatförändringen. Bland annat talades det om hotet ur samernas perspektiv och om ekonomiska risker.

– Det finns ingen tid att förlora eftersom förändringarna kan ske överraskande snabbt. Ju mer förutseende lösningar vi lyckas utveckla desto mindre kostnader klarar vi oss med i framtiden, säger ministeriets kanslichef Jaana Husu-Kallio i pressmeddelandet.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00