Finland fick nöja sig med andraplatsen

Målvakten Noora Räty fick kapitulera tre gånger i finalen mot Ryssland Bild: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Ryssland tog hem segern i EHT-hockeyn då laget slog Finland i söndagens final.

Efter två lika beslutsamma som imponerande segrar i Euro Hockey Tour-finalturneringen i ryska Dmitrov ställdes damlejonen mot värdlaget Ryssland i finalen.

Men finalmatchen gick inte alls som tänkt för de finländska damerna. Laget fick se motståndarna göra både 1–0 och 2–0 innan man själva vaknade.

Susanna Tapani satte 2–1 framspelad av Jenni Hiirikoski och Michelle Karvinen i slutet av den första perioden och laget såg ut att ha repat sig efter Rysslands chockstart.

Men Finland kom inte riktigt upp till sin bästa nivå i matchen och i stället för att trycka in en kvittering satte värdlaget 3–1 i den tredje perioden. Roosa Lindstedts reducering med 24 sekunder kvar att spela var en klen tröst då Finland förlorade matchen med 2–3 (1–2, 0–0, 1–1).

Landslagsledningen fick nog skrämselhicka i slutet av mittperioden då lagets storstjärna Michelle Karvinen blev liggande på isen efter att ha åkt in i sargen med kraft. Karvinen fick hjälpas av isen men kunde fullfölja matchen.

Fakta

Euro Hockey Tour

Slutplaceringarna i Euro Hockey Tour 2018–19:

1. Ryssland

2. Finland

3. Sverige

4. Tjeckien

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46