Finland chockade Kroatien i VM-kvalet – hjälpte Island på traven

Matchbilden var rätt ensidig: Kroatien dominerade. Men den här gången överraskade Finland sina värdar med ett mål i slutminuterna. På bilden är Albin Granlund och Paulus Arajuuri i närkamp med Kroatiens Mario Mandzukic. Bild: Lehtikuva/AFP/Stringer

Kroatien ledde länge med 1–0 i VM-kvalet mot Finland i Rijeka, men Pyry Soiri gjorde mål i 90:e minuten och matchen slutade oavgjort.

Det var 23-årige Soiris landslagsdebut. Han kom in på plan först i den 80:e minuten och gjorde sitt första landslagsmål efter bara tio minuter.

Soiri spelar annars i den vitryska ligan.

Kroatien pressade på under hela matchen och Mario Mandzukic gjorde mål för hemmalaget i den 57:e minuten. Finland gav dock inte upp och Soiris fina mål tog laget till 1–1.

Kroatien är nu andra i gruppen och har lika många poäng som Ukraina.

Island segrade 3-0 i kvalet mot Turkiet på bortaplan och leder gruppen, två poäng före Kroatien och Ukraina. Nu räcker det med seger mot Kosovo för att Island ska nå VM.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46