Finland chockade Kroatien i VM-kvalet – hjälpte Island på traven

Matchbilden var rätt ensidig: Kroatien dominerade. Men den här gången överraskade Finland sina värdar med ett mål i slutminuterna. På bilden är Albin Granlund och Paulus Arajuuri i närkamp med Kroatiens Mario Mandzukic. Bild: Lehtikuva/AFP/Stringer

Kroatien ledde länge med 1–0 i VM-kvalet mot Finland i Rijeka, men Pyry Soiri gjorde mål i 90:e minuten och matchen slutade oavgjort.

Det var 23-årige Soiris landslagsdebut. Han kom in på plan först i den 80:e minuten och gjorde sitt första landslagsmål efter bara tio minuter.

Soiri spelar annars i den vitryska ligan.

Kroatien pressade på under hela matchen och Mario Mandzukic gjorde mål för hemmalaget i den 57:e minuten. Finland gav dock inte upp och Soiris fina mål tog laget till 1–1.

Kroatien är nu andra i gruppen och har lika många poäng som Ukraina.

Island segrade 3-0 i kvalet mot Turkiet på bortaplan och leder gruppen, två poäng före Kroatien och Ukraina. Nu räcker det med seger mot Kosovo för att Island ska nå VM.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning