Finland bland världens 16 bästa

Bild: Lehtikuva/Vesa Moilanen

Finland tar sig vidare från gruppspelet i Varna i VM i volleyboll. Det står klart redan före gruppspelets sista matcher och innebär att de finländska herrlaget är ett av de 16 bästa i världen.

Söndagskvällens 3-2 seger över Puerto Rico räckte för avancemang från gruppspelet. Då Bulgarien sent på söndagen slog Kuba med siffrorna 3-0 blev det klart att Finland slutar minst fyra i sin grupp och alltså kan se fram mot fortsatt spel. På vilken ort är ännu oklart, det kan bli Italien och Milano som är nästa etapp.

- En otrolig prestation av laget, säger chefstränaren Tuomas Sammelvuo.

Att ta sig vidare från gruppen var lagets ursprungliga mål, men det var kanske inte alla som trodde att det skulle förverkligas efter att många veteraner är skadade eller har tackat nej till landslagsspel. Men de unga spelarna har visat att erfarenhet inte är allt.

På tisdagen återstår ännu en match mot Iran i gruppen. Iran har stigit med fart i världsrankingen och konkurrerar med Polen om gruppsegern i Varna. Finland har mött Iran förr och vunnit tre av fem matcher. I tisdagens match är Iran ändå favoriten.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46