Finland avvisar sjubarnsfamilj till Irak

Bilden visar flyktingdemonstranternas tält på Järnvägstorget i Helsingfors. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Högsta förvaltningsdomstolen förkastade familjens klagomål.

En irakisk familj med sju barn fick inte tillstånd av Högsta förvaltningsdomstolen att överklaga, uppger en jurist som hjälpt familjen. HFD meddelade om sitt beslut på torsdagen.

Familjen hade fått avslag på sin asylansökan och överklagat till förvaltningsdomstolen, som förkastade klagomålet. Familjen befinner sig i förvar i Joutseno och polisen förbereder sig på att ledsaga familjen till Irak.

Enligt juristen kom familjen till Finland i september 2015 och har bott i Reso i Egentliga Finland. Det äldsta av barnen är enligt juristen 14 år och det yngsta ett och ett halvt.

Det cirkulerar olika uppgifter om barnens åldrar. Enligt gruppen Right to live skulle bara två av barnen vara födda i Irak. En Åbobo som arbetar frivilligt med asylsökande säger till FNB att tre av barnen är födda i Irak, enligt den information som frivilligarbetaren har.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46