Finland avslutade med väntad förlust – Kekki delvis nöjd med kvalet

Max Granlund ett stort utropstecken i det finländska laget i VM-kvalet Bild: FSC Media

Finland förlorade klart mot Ryssland.

Finland avslutade VM-kvalet med att åka på en storförlust i bortamatchen mot Ryssland.

Matchen var egentligen över innan den ens på allvar kommit i gång. Då Kaj Kekki tog den första timeouten efter bara åtta minuters spel stod det 5–1 på tavlan. Efter det valde hemmalaget att slå av på takten något och Finland klarade av att hålla rätt jämna steg resten av första halvleken. I paus stod det 16–11.

– Vi hängde ju med i matchen på något rätt länge men visst hade vi problem i försvaret i dag och det var ingen överraskning precis. Det här var inte vår bästa insats i defensiven i det här kvalet, säger landslagstränaren Kaj Kekki.

Kekki var inte helt nöjd med defensiven men landslagstränaren berömde lagets anfallsspel.

– Vi kan vara nöjda med offensiven. Vi skapade många lägen och gjorde 26 mål. Men vi bommade allt för många öppna lägen, säger han.

Slutsiffrorna i Kazan skrevs 36–26. Finland slutade trea i kvalgruppen medan Ryssland var etta och fortsätter till playoffkvalet.

Finland stod för en rätt svag insats i kvalet som helhet. Tre poäng mot Luxemburg och noll mot Ryssland och Slovakien är inte speciellt bra. Och det var inte bara resultaten som var svaga. Lagets anfallsspel var under all kritik i majoriteten av matcherna, det var bara i de två sista kamperna som det lossnade lite framåt – främst tack vare Nico Rönnbergs fantastiska spel.

– Matcherna mot Slovakien var besvikelser. Från dem hade jag väntat mig mera. Vi borde ha klarat av att prestera bättre framåt. Men å andra sidan försvarade vi bättre mot dem, säger Kekki.

Landslagsverksamheten fortsätter i april då laget åker till Italien på träningsläger. Samma månad lottas också grupperna för Kekkis huvudmål – EM-kvalet som inleds i höst.

Resultat

VM-kval

Ryssland–Finland 36–26 (16–11)

Finland: Fredrik Forss 2, Nico Rönnberg 9, Benjamin Helander 2, Robin Sjöman 1, Richard Sundberg 3, Roni Syrjälä 1, Max Granlund 2, Benny Broman 1, Topias Laine 3, Anton Remy 1, Teemu Tamminen 1.

Fakta

Finlands VM-kval

Luxemburg–Finland 23–23

Finland–Ryssland 22–35

Finland–Slovakien 22–27

Slovakien–Finland 24–16

Finland–Luxemburg 30–25

Ryssland–Finland 36–26

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46