Finansminister Katri Kulmuni avbokade intervju – ville inte diskutera konsulttjänster

Suomen Kuvalehti avslöjade på tisdagen att finansminister Katri Kulmuni (C) skolats i att uppträda framför publik alltsedan september i fjol. Skolningen har kostat närapå 50 000 euro. Arkivbild. Bild: Henri Forss/SPT

Yle gick inte med på finansminister Katri Kulmunis (C) önskan om att låta bli att diskutera hennes uppträdandeutbildning. Då avbokade Kulmuni intervjun.

Finansminister Katri Kulmuni (C) har under onsdagen fått svara på flera frågor kring sin rädsla inför att stå framför publik. Detta efter att Suomen Kuvalehti på tisdagen avslöjade att Kulmuni skolats i att uppträda framför publik alltsedan september i fjol.

Priset som ministeriet betalat till kommunikationskonsult Harri Saukkomaa har uppgått till närapå 50 000 euro.

Yle hade redan innan uppgiften avslöjades bokat in en intervju med Kulmuni till onsdagsmorgonen. Kort innan intervjun kontaktade Kulmunis specialmedarbetare Yle för att framföra en önskan om att stormen kring Kulmunis utbildning inte skulle behandlas i samband med intervjun, skriver Yle.

Yles producent Heikki Valkama gick inte med på detta och Kulmuni avbokade intervjun två minuter innan inspelning. Slutligen anlände ändå Kulmuni till intervjun 3,5 timmar senare. Hon kommenterade då sitt behov av utbildning.

– Trots att jag är i en offentlig position så är jag nervös för att uppträda. Jag har frågat om det är möjligt att få hjälp med min osäkerhet att uppträda och den hjälpen har jag fått. Jag upplever också att jag tagit till mig den kunskapen, sade Kulmuni till Yle.

Aktia Aktiecertifikat Renare Europa ger tidsenlig diversitet åt placeringsportföljen

Mer läsning