Finansinspektionen varnar för blufförsök

Ett omfattande blufförsök, med e-postmeddelanden som har gått ut i Finansinspektionens namn, uppdagades på fredagen. Bild: Pixabay

Ett omfattande blufförsök, som har gjorts i Finansinspektionens namn, upptäcktes på fredagen.

Enligt Finansinspektionen uppmanas mottagarna av dessa bluffmeddelanden att besvara frågor som gäller stark autentisering. Avsändaren av bluffmeddelandet utlovar i utbyte en kodkalkylator i Finansinspektionens namn. I meddelandet finns en länk som mottagaren ombeds klicka på för att bekräfta beställningen av en kodkalkylator.

Finansinspektionen uppmanar mottagarna att inte reagera på dessa bluffmeddelanden och att man under inga omständigheter ska klicka på den bifogade länken i bluffmeddelandet.

"Finansinspektionen ber inte om personliga koder eller lösenord och skickar inte bekräftelselänkar per e-post", skriver Finansinspektionen i ett pressmeddelande.

Finansinspektionen har också påträffat falska förfrågningar om fakturering som har skett i Finansinspektionens namn. Finansinspektionen uppmanar alla som har råkat ut för dessa bluffmeddelanden att ta kontakt med dem.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning