Finansieringskonsult efterlyses

Bilisterna pressas i dag hårt mellan gröna värden och stigande bilkostnader. Många bilspekulanter skulle säkert välkomna en finansieringskonsult som jämför de allt fler finansieringsalternativen.

En stor del av befolkningen är i praktiken helt beroende av bil för att kunna jobba och röra sig fritt. När man riktigt tänker efter betalar jag och andra bilister en riktigt stor summa varje år till statskassan i form av skatter och acciser.

Därför kändes det som en god gärning då jag och min hustru köpte en ny bil med låg förbrukning och effektiv avgasrening häromdagen. Eller köpte och köpte; bilen levereras nästa år och det blev normal avbetalning med en lite större sista delbetalning. Alltså inte privatleasing eller någon liknande finansieringsform eftersom vi kör relativt mycket.

Egentligen kollade vi inte olika finansieringssätt alltför aktivt eftersom målet var en enkel lösning där ett lämpligt månadsbelopp och flexibla kilometrar var det viktiga, väl medvetna om att en ny bil aldrig är en god investering.

I stället borde den ses som en investering i bekvämlighet och säkerhet, vilket är värden som ökar i betydelse ju äldre man blir. Bilarnas teknik har dessutom utvecklats enormt mycket de senaste åren.

Här vill jag betona att det är bra att det finns olika finansieringssätt eftersom vi konsumenter har olika behov, preferenser och ekonomi. Jag och min hustru hör till den där lite äldre kategorin, den som enligt undersökningar helst vill äga sin bil.

Det hade ändå varit skönt med en finansieringskonsult som för vår del hade skött konkurrensutsättningen mellan de olika alternativen.

Webben är visserligen full av tjänster som jämför allt möjligt, men de är så simpla att de inte har en chans med de tusentals alternativ visavi märken, utrustningsvarianter, bytesbilar, begagnade bilar, finansieringssätt och allt det andra som bilhandeln består av. Här är det välkommet med den konkurrensutsättningstjänst för privatleasing som erbjuds av Autotalli.com.

Bo Ingves Journalist

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bokåret 2021 på Bokström

Mer läsning