Fin musik i usel inspelning

Bild: Skivkonvolut

Första skivan i We Jazz inspelningsserie för recensenten motvilligt tillbaka till de tidiga tonåren.

Jazz

We Jazz Live Plates Vol. 1

Berlin 27.10.17.

(We Jazz)

På den första i We Jazz serie med konsertinspelningar uppträder Bowman Trio, Jaska Lukkarinen Trio och Black Motor med två låtar var. Klubbinspelningarna från Berlin kommer som en LP i ett enkelt brunt konvolut samt som CD med färggrant glänsande pärm.

Soundet för mig motvilligt tillbaka till de tidiga tonåren, då musiken kom från en monofonisk kassettspelare provisoriskt kopplad till en extra högtalare.

Förhoppningsvis är ljudet bättre på vinyl. Kompaktskivans ljud är förvisso rent, men nästan outhärdligt på grund av frekvensinnehållet. Inte ens loudness plus fullt uppskruvad bas räddar det mellanregisterdominerade och i praktiken monofoniska ljudet.

Det är synd, eftersom själva musiken är bra. Särskilt fint svänger Bowman Trio med Tomi Nikku, Joonas Tuuri och Sami Nummela.

Jan-Erik Holmberg

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning