Fifa vill införa mini-VM vartannat år

Bild: Lehtikuva/Markku Ulander

Internationella fotbollsförbundet Fifas ordförande Gianni Infantino vill införa ett mini-VM, en turnering som ska anordnas vartannat år och bestå av åtta lag.

I ett brev från Infantino till medlemmarna i Fifas högsta beslutande organ, som nyhetsbyrån Reuters har sett, står det att turneringen är tänkt att heta "Final 8". Den ska avgöras i oktober eller november med start 2021, och fungera som avslutning på en global Nations League-turnering. Hittills har både Uefa (Europeiska fotbollsförbundet) och Concacaf (Nord- och Centralamerika samt Karibien) infört Nations League-turneringar i respektive världsdel.

Infantino uppger att en grupp investerare är beredda att skjuta till drygt 20 miljarder euro för Final 8 och en ny version av klubblags-VM. Den senare turneringen skulle också göra debut 2021 och innehålla 24 lag.

Nuvarande Confederations Cup, för-VM kallat, skulle samtidigt läggas ned.

Fifas högsta beslutande organ måste godkänna förslaget innan det kan bli av.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46