Fifa vill införa mini-VM vartannat år

Bild: Lehtikuva/Markku Ulander

Internationella fotbollsförbundet Fifas ordförande Gianni Infantino vill införa ett mini-VM, en turnering som ska anordnas vartannat år och bestå av åtta lag.

I ett brev från Infantino till medlemmarna i Fifas högsta beslutande organ, som nyhetsbyrån Reuters har sett, står det att turneringen är tänkt att heta "Final 8". Den ska avgöras i oktober eller november med start 2021, och fungera som avslutning på en global Nations League-turnering. Hittills har både Uefa (Europeiska fotbollsförbundet) och Concacaf (Nord- och Centralamerika samt Karibien) infört Nations League-turneringar i respektive världsdel.

Infantino uppger att en grupp investerare är beredda att skjuta till drygt 20 miljarder euro för Final 8 och en ny version av klubblags-VM. Den senare turneringen skulle också göra debut 2021 och innehålla 24 lag.

Nuvarande Confederations Cup, för-VM kallat, skulle samtidigt läggas ned.

Fifas högsta beslutande organ måste godkänna förslaget innan det kan bli av.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22