Fifa utreder VM-utökning till 2022

Qatar klarar inte av att arrangera VM 2022 med en utökning från 32 till 48 lag. Nu utreder Fifa om grannländerna kan arrangera några matcher. Arkivbild. Bild: TT-AP/Osama Faisal

Fotbolls-VM kommer att ha 48 lag år 2026.

Men då de flesta nationsförbund visat sig positiva till en utökning redan till Qatar 2022 kommer Internationella fotbollsförbundet Fifa att utreda om det är möjligt.

Ordföranden Gianni Infantino säger under en idrottskonferens att Fifa startar utredningen för att se om det är möjligt att några av Qatars grannländer kan arrangera några av matcherna 2022.

Ett hinder för detta kan vara att grannländerna Saudiarabien, Förenade arabemiraten, Bahrain och Egypten bojkottar Qatar ekonomiskt och politiskt. Tidigare har Infantino sagt att eftersom det handlar om fotboll och inte politik kanske drömmen kan gå i uppfyllelse.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46