Fick sparken – på sin födelsedag

Hur skulle du vilja fira din 65-årsdag? Kanske med en stor fest, presenter eller varför inte med en god middag? När fotbollstränaren Aurelio Andreazzoli i måndags fyllde just 65 fick han en överraskning han nog inte hade räknat med. Andreazzoli fick nämligen sparken från sitt jobb i Serie A-klubben Empoli.

Nykomlingen Empoli har bara tagit sex poäng på de elva inledande omgångarna av den italienska ligan och ligger under nedflyttningsstrecket. Ett facit som alltså inte är tillräckligt bra för klubbledningen.

"Vi vill tacka Andreazzoli som var huvudarkitekten till den fantastiska förra säsongen, då vi tog oss tillbaka till den stora scenen", skriver Empoli i ett pressmeddelande.

Empoli är den tredje Serie A-klubben att sparka sin tränare under säsongen, efter Chievo och Genoa. I Andreazzolis ställe har Empoli tagit in Giuseppe Iachini som ny tränare.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning