Fick du för mycket studiestöd? – Betala tillbaka under maj

FPA påminner studerande om att det börjar bli bråttom med den frivilliga återbetalningen av fjolårets studiestöd. Bild: SPT / Mikael Piippo

Folkpensionsanstalten påminner studerande om att den 31 maj är sista dagen som man kan betala tillbaka felaktigt utbetalt studiestöd utan att råka ut för en förhöjning.

Folkpensionsanstalten FPA påminner studerande om att felaktigt utbetalt studiestöd för 2017 måste betalas tillbaka senast den 31 maj.

Studerande vars inkomst översteg FPA:s årsinkomstgräns för 2017 kan ännu under maj frivilligt betala tillbaka den del av studiepenningen och bostadstillägget som de inte är berättigade till. Om det felaktigt utbetalda beloppet inte återbetalas i tid, kommer FPA att återkräva det med en 7,5 procents förhöjning.

Studiestödet kan betalas tillbaka i e-tjänsten på FPA:s webbplats. Studerande kan också kontrollera sina inkomstgränser i e-tjänsten, eller genom att ringa FPA:s servicenummer 020 692 229.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning