Manifestationen i centrala delar av Seoul var massiv. Tusentals personer, kanske ännu fler, förenades i en kombinerad sorgehögtid och protestyttring och gatorna runt Seouls stadshus blockerades delvis av folkmängden där många bar svartvita plakat.
Sorgmarschen och protesten visar på ilskan som växer bland många sydkoreaner efter händelsen då framför allt unga klämdes till döds i trängseln som uppstod i Seouls nöjeskvarter Itaewon.
Det uppskattas att 100 000 personer befann sig på platsen när katastrofen inträffade.
Sydkoreas president Yoon Suk-Yeol har rekordlågt förtroende i opinionsmätningar efter tragedin. Oppositionen anklagar presidenten för att inte ta ansvar för händelsen. Vid samlingen på lördagen höll personer med kopplingar till Sydkoreas främsta oppositionsparti upp skyltar med budskapet "Avgå, Yoon Suk-Yeol".

Flera tusen personer samlades i centrala Seoul och stängde av delar av centrum i manifestationen.
Vid en minnesceremoni som anordnats av presidenten under fredagen rev en kvinna ned blomsterkransar. Hon identifierades av lokala medier som mamma till ett av dödsoffren.
"Vad är meningen med att stå bredvid dessa (blomsterkransar) när du låter våra barn dö", sade hon i sin protestaktion.
Landet är i en nationell sorgeperiod där flaggor sänks på halv stång och alla underhållningsevenemang ställs in. Sorgeperioden varar fram till och med söndag.
Fakta | Dödliga trängselolyckor
Några av de dödligaste trängselolyckorna det senaste årtiondet:
Runt 2 300 döda den 24 september 2015 i Mina nära Mecka under den årliga pilgrimsfärden.
Minst 151 döda den 29 oktober 2022 i Sydkoreas huvudstad Seoul under halloweenfirande.
133 döda den 1 oktober 2022 på en fotbollsarena i Malang på östra Java i Indonesien.
Minst 115 döda den 13 oktober 2013 i samband med en religiös festival nära ett tempel i den indiska delstaten Madhya Pradesh. I dödstalet ingår även drunknade.
Källa: AFP
Källa: TT