Guardiola ville se mera Haaland och fick mera Haaland

Han är på väg att slå ett antal rekordnoteringar under sin första säsong i Manchester City. Ändå har den katalanska perfektionisten till manager, Pep Guardiola, inte varit helt nöjd med Erling Haaland. Mot Leipzig var norrmannen överallt på planen, gjorde fem mål och såg med eftertryck till att City avancerade till kvartsfinal i Champions League-fotbollen efter förbluffande 7–0 på Etihad.

Erling Haaland skolas till en ännu bättre spelare av Pep Guardiola.
KrönikaJonas von Wendtjonas.wendt@hbl.fi
15.03.2023 07:46 UPPDATERAD 15.03.2023 08:06
I Guardiolas perfekta fotbollsvärld bildar alla spelare i hans lag ett perfekt utspritt mycel över planen. Mot Leipzig var City just så bra som laget i sina bästa stunder kan vara. Laget med de qatariska olje- och naturgasmiljarderna hade vunnit över energidryckslaget från Leipzig i vilket fall som helst men Haalands 1–0 var en skänk från ovan av domaren Slavko Vincic från Slovenien.
Handsen som någon i VAR-rummet tyckte sig ha hittat hörde till avdelningen löjligheter. Hur Benjamin Heinrichs kunde ha fått ner armen då Rodri nickade bakom ryggen nickade mot honom är svårt att förstå. Vincic kollade på tv-skärmen en kort stund och pekade sedan obevekligt på straffpunkten. Ännu ett sorgligt kapitel i VAR-historien.
Haaland sköt lågt och hårt. 1–0. Då han sedan i slutet av halvleken gjorde både 2–0 och 3–0 blev andra halvlek en sällsynt odramatisk historia. Haaland gjorde ytterligare två snabba mål, sammanlagt fem på 35 minuter och utgick i matchminut 63 till stående ovationer.

ANDRA LÄSER