Artturi Lehkonen till titeljagande Colorado

Colorado Avalanche är en av de största favoriterna till Stanley Cup denna säsong. Montreal är ett av säsongens sämsta lag och har för länge sedan mist alla chanser att ta sig till slutspel. Nu byter Artturi Lehkonen från Montreal till Colorado.

Artturi Lehkonen flyttar till titelaspirerande Colorado.
Transferdeadlinen i NHL har passerat. Lehkonen var definitivt det stora finska namnet i övergångskarusellen. Lehkonen har stått för 13+16 poäng i Montreal denna säsong och ska bredda Colorados anfall ytterligare. Sannolikt så att han tar plats i tredje eller fjärde kedjan.
Den finska OS-guldmålvakten Harri Säteri skrev i söndags på för Toronto men det blir inte anrika Maple Leafs för målvakten. Notoriska bottenlaget och allmänna skämtet Arizona snappade upp honom från waiverlistan.
Minnesota Wilds Kaapo Kähkönen lämnar S:t Paul för solen i Kalifornien och San Jose. San José spelar inte slutspel medan Minnesota kan vara något av en svart häst i vår. Inte minst tack vare att klubben värvade enormt meriterade och rutinerade målvakten Marc-Andre Fleury.
Ett annat absolut topplag Florida gjorde redan i helgen klart med Phillyikonen Claude Giroux. Philadelphias säsong är en enda lång mardröm och i Panthers kan den 34-åriga stjärnan få chansen att spela om bucklan.
Då cirka tjugo omgångar återstår av grundserien är den östra konferensen mer eller mindre avgjord då det gäller vilka lag som går till slutspel. Carolina, Florida, Tampa Bay, New York Rangers, Pittsburgh, Toronto, Boston och Washington spelar vidare i vår.
I väster är Colorado klart för slutspel. Också Calgary spelar slutspel. Också Minnesota, Nashville, Los Angeles, Edmonton och S:t Louis ligger bra till.
Kampen om den sista slutspelsplatsen står i främsta hand mellan Vegas, Dallas, Winnipeg och Vancouver.
ANDRA LÄSER