Aktia öppnar servicepunkt i Kuopio

Aktia öppnar en servicepunkt i Kuopio och strävar efter att på så sätt nå företagare och kunder för sin kapitalförvaltning i östra Finland. De kundgrupperna väntar sig fysisk närvaro, uppger direktör Jussi Kallasvuo.

Aktia öppnar en ny servicepunkt i Kuopio för kapitalförvaltning och för att betjäna företagare i området.
Katarina Koivistokatarina.koivisto@hbl.fi
01.02.2023 10:07 UPPDATERAD 01.02.2023 11:43
Den servicepunkt Aktia nu öppnar i Kuopio är bankens första i östra Finland. 
– Vi tror på att Kuopio och området kring staden är ett tillväxtområde och att det finns en beställning på kapitalförvaltning där, säger Jussi Kallasvuo, direktör för Aktias kundrelationer.
Banken vill genom sin närvaro också nå företagare i området. Enligt Kallasvuo väntar sig kundgrupper som företagare och kunder inom kapitalförvaltningen personliga möten. Den nya servicepunkten är ett viktigt steg mot bankens mål att vara en ledande bank inom området, uppger han.
Aktia skriver i sitt pressmeddelande att banken trots den osäkra ekonomiska situationen blickar framåt. Banken tror att det finns en efterfrågan på en stark kapitalförvaltare på den finska marknaden. 
Några privatkunder är servicepunkten i Kuopio inte tänkt för. Kallasvuo vill ändå inte se någon motsättning mellan att allt mer av servicen för privatkunder blir digital samtidigt som banken öppnar en ny servicepunkt för kapitalförvaltning och för företagare.
– Kuopio är ett tillväxtcentrum och den nya servicepunkten är helt i enlighet med vår strategi, säger han.
Kuopio valdes som plats efter noggrant övervägande. 

Även Uleåborg

I Uleåborg har Aktia satsat på nya lokaler. Det nya utrymmet som öppnade i slutet av januari är enligt bankens pressmeddelande utformat för att betjäna kunder i en modern bank för kapitalförvaltning.
Aktia har varit verksamt i Uleåborg sedan 2007. Banken uppger att staden är ett viktigt verksamhetsområde. Även Uleåborg är ett område som växer kraftigt.

ANDRA LÄSER