Endast seger duger för Napoli

Napoli ledde ligan över jul och en bra bit in på det nya året. Men med fem omgångar kvar har Juventus gått förbi och kan via seger i toppmötet mer eller mindre säkra en sjunde scudetto i följd. Här fem punkter att tänka på inför seriefinalen.

1. Napolis form. Napoli har spelat en bländande fotboll nästan hela säsongen men materialet är aningen tunt. Fötterna på Marek Hamsik. José Callejon, Driest Mertens och Lorenzo Insigne har börjar tynga något. Laget har tappat poäng i fyra av sina senaste sju ligamatcher.
2. Juventus form.
Straffen på Santiago Bernabeu svider garanterat fortfarande i skinnet på den gamla damen men formen i den inhemska ligan är det sannerligen inget fel på. Den senaste förlusten är daterad till 19 november. Efter det visar saldot på 17 segar och tre oavgjorda.
3. Rykten. Finns en drös med spelare som figurerar i rykteskarusellen gällande sommarens övergångar. Jorginho och Insigne i Napoli samt Paulo Dybala och Alex Sandro är de hetaste namnen.
4. Taktik. Mauricio Sarri och Napoli viker inte en tum från sina principer om stort bollinnehav, snabbt passningsspel och djupledslöpningar. Napoli är en fröjd att se då spelet löper. Juventus och coachen Max Allegri har en betydligt mer pragmatisk syn på det hela. Väldigt mycket utgår från motståndaren. Då lagen i december möttes på San Paolo i Neapel vann Juve med 1-0 efter att ha bjudit den hetlevrade publiken på en uppvisning i defensiv fotboll.
5. Historia. Juventus har framgång insytt i klubbemblemet. Laget har flera italienska ligatitlar än något annat lag, hela 33 stycken. Napoli har vunnit scudetton vid två tillfällen. 1986-1987 och 1989-1990. Båda gånger med en viss Diego Armando Maradona som dirigent och matchvinnare. 28 år sen sist. Och mycket talar för att de framgångstörstande supportrarna tvingas fortsätta vänta.
TV: Viasat och Viaplay 21.45.
Tips: 2-1.

ANDRA LÄSER