Fettuccine all’Alfredo

Fettuccine all’Alfredo är en mättande klassiker från Rom. Bild: Janerik Henriksson/TT

En kaloristinn klassiker från Rom som sedermera importerades till USA, men där tillagas den oftast med grädde.

För 4 portioner, 15 minuter.

400 g fettuccine

200 g smör

flingsalt

200 g färskriven parmesan

nymalen svartpeppar

Gör så här:

1. Koka upp rikligt med saltat pastavatten i en kastrull. Koka pastan al dente (med tuggmotståndet kvar). Spara en mugg av kokvattnet och låt pastan rinna av.

2. Smält smöret under tiden på svag värme i en vid stekpanna utan att det får färg. Stäng av plattan.

3. Lägg ned pastan i smörpannan. Tillsätt en nypa flingsalt till pastan, rör om kraftigt och tillsätt sedan en näve parmesan och lite av det sparade kokvattnet. Fortsätt röra och blanda i lite ost i taget, tillsätt eventuellt lite mer kokvatten om det behövs – det ska bli en slät och lite krämig konsistens.

4. Dra några varv med pepparkvarnen över och servera genast, gärna med extra parmesan vid sidan om.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning