Fettuccine all’Alfredo

Fettuccine all’Alfredo är en mättande klassiker från Rom. Bild: Janerik Henriksson/TT

En kaloristinn klassiker från Rom som sedermera importerades till USA, men där tillagas den oftast med grädde.

För 4 portioner, 15 minuter.

400 g fettuccine

200 g smör

flingsalt

200 g färskriven parmesan

nymalen svartpeppar

Gör så här:

1. Koka upp rikligt med saltat pastavatten i en kastrull. Koka pastan al dente (med tuggmotståndet kvar). Spara en mugg av kokvattnet och låt pastan rinna av.

2. Smält smöret under tiden på svag värme i en vid stekpanna utan att det får färg. Stäng av plattan.

3. Lägg ned pastan i smörpannan. Tillsätt en nypa flingsalt till pastan, rör om kraftigt och tillsätt sedan en näve parmesan och lite av det sparade kokvattnet. Fortsätt röra och blanda i lite ost i taget, tillsätt eventuellt lite mer kokvatten om det behövs – det ska bli en slät och lite krämig konsistens.

4. Dra några varv med pepparkvarnen över och servera genast, gärna med extra parmesan vid sidan om.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 4.11.2019 - 00.00

Mer läsning