Fetaostpizza med paprika

Använd gärna paprika i olika färger till pizzan, röd och gul blir både vackrast och godast! Bild: Björn Tesch/TT

Det ska vara smarrig mat på en fredag, men det ska helst inte ta för mycket tid. En hemgjord pizza fungerar alltid!

För 4 portioner, 30 minuter

4–5 paprikor

3 msk olivolja

1 förpackning pizzadeg på rulle eller hemlagad pizzadeg

2 dl chilisås av ketchuptyp

3 dl riven pizzaost

salt

peppar

Till garnering och servering:

150 g fetaost

nymalen svartpeppar

rucola och/eller basilika

marinerade oliver

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Fräs den i oljan tills den mjuknat, cirka 5 minuter, salta och peppra. Ta av från värmen.

3. Rulla ut pizzadegen med bakplåtspapper på en plåt.

4. Bred på chilisåsen och strö över den rivna osten. Fördela över paprikan och grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter, eller tills pizzan är genomgräddad och degen fått fin färg. Garnera med smulad fetaost. Peppra. Toppa med rucola och/eller basilika. Servera med oliver.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning