Ferrari hotar lämna F1 – "Vi vill inte leka Nascar"

Bild: AFP / Lehtikuva / Ahmad Yusni

Ferrari överväger att lämna F1-cirkusen om de planerade regeländringarna genomförs.

Ett nytt motorreglemente i formel 1 planeras av de nya ägarna Liberty Media till säsongen 2021. En plan som väckt stark kritik från flera av stallen.

– Varje gång det kommer nya regler som kräver en ny produkt så vet vi vad som händer. Det blir en kapprustning, säger Renaultchefen Cyril Abiteboul till tyska motorsporttotal.

Starkast motstånd har dock klassiska Ferrari, där Kimi Räikkönen fungerar som andraförare, gjort genom företagets ordförande Sergio Marchionne.

– De har ett par bra tankar, som att sänka kostnaderna, men det finns också saker som vi inte är överens om. En sak är att motorn inte ska vara avgörande, det kan vi inte acceptera, säger Marchionne till motorsporttotal.

Ferrariordföranden går så pass långt som att hota med att lämna formel 1 ifall de nya motorförslagen faktiskt träder i kraft.

– Om de bygger om sandlådan så att det inte ser ut som en sandlåda längre så vill vi inte vara med och leka. Vi har ingen lust att leka Nascar över hela världen.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning