Ferrari hotar lämna F1 – "Vi vill inte leka Nascar"

Bild: AFP / Lehtikuva / Ahmad Yusni

Ferrari överväger att lämna F1-cirkusen om de planerade regeländringarna genomförs.

Ett nytt motorreglemente i formel 1 planeras av de nya ägarna Liberty Media till säsongen 2021. En plan som väckt stark kritik från flera av stallen.

– Varje gång det kommer nya regler som kräver en ny produkt så vet vi vad som händer. Det blir en kapprustning, säger Renaultchefen Cyril Abiteboul till tyska motorsporttotal.

Starkast motstånd har dock klassiska Ferrari, där Kimi Räikkönen fungerar som andraförare, gjort genom företagets ordförande Sergio Marchionne.

– De har ett par bra tankar, som att sänka kostnaderna, men det finns också saker som vi inte är överens om. En sak är att motorn inte ska vara avgörande, det kan vi inte acceptera, säger Marchionne till motorsporttotal.

Ferrariordföranden går så pass långt som att hota med att lämna formel 1 ifall de nya motorförslagen faktiskt träder i kraft.

– Om de bygger om sandlådan så att det inte ser ut som en sandlåda längre så vill vi inte vara med och leka. Vi har ingen lust att leka Nascar över hela världen.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning